Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συχνά έως να πάρουν ένα καφετί χρώμα (5 λεπτά περίπου)
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μισό κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο (ψημένο) , 5-6 λεπτά και αφαιρούμε από την κατσαρόλα
- Προσθέτουμε λάδι στην κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε ένα κοφτό κ.γ. αλάτι και βράζουμε μέχρι το κρασί σχεδόν να απορροφηθεί
- Προσθέτουμε ζωμό κότας μέχρι να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί
- Επαναλαμβάνουμε το βήμα 5 έως να είναι έτοιμο το ρύζι μας (ίσως χρειαστούμε λιγότερο ζωμό ή λίγο παραπάνω) και την τελευταία φορά μαζί με τον ζωμό προσθέτουμε και το κοτόπουλο με τα μανιτάρια
- Τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ~80γρ. τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο ακόμα παρμεζάνα.
Πρόσφατα σχόλια