Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συχνά έως να πάρουν ένα καφετί χρώμα (5 λεπτά περίπου)
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μισό κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο (ψημένο) , 5-6 λεπτά και αφαιρούμε από την κατσαρόλα
  3. Προσθέτουμε λάδι στην κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε ένα κοφτό κ.γ. αλάτι και βράζουμε μέχρι  το κρασί σχεδόν να απορροφηθεί
  5. Προσθέτουμε ζωμό κότας μέχρι να καλύψει το ρύζι  και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί
  6. Επαναλαμβάνουμε το βήμα 5 έως να είναι έτοιμο το ρύζι μας (ίσως χρειαστούμε λιγότερο ζωμό ή λίγο παραπάνω) και την τελευταία φορά μαζί με τον ζωμό προσθέτουμε και το κοτόπουλο με τα μανιτάρια
  7. Τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ~80γρ. τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο ακόμα παρμεζάνα.