1. Κόβουμε το μανιτάρι σε λεπτές φέτες ή σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο.
  2. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ’αυγά, με το γιαούρτι και το σπορέλαιο.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το μανιτάρι, το καρότο, το αλεύρι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα, σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180c για 50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.

Tip: Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε! Mπορούμε να βάλουμε μπέικον ή και γαλοπούλα καπνιστή. Εάν τα τυριά μας δεν είναι αλμυρά προσθέτουμε και αλάτι στην συνταγή μας.