Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C / 350F
  2. Κόψτε τις πιπεριές στα 4 και αφαιρέστε τα λευκά σημεία και τα σπόρια.
  3. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα μεγάλο ταψί με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 25 λεπτά έως ότου αρχίσουν να μαυρίζουν οι άκρες.
  4. Βάζουμε τις πιπεριές σε έναν μπλέντερ με όλα τα άλλα συστατικά, εκτός από το ελαιόλαδο και ξεκινήστε την ανάμειξη.
  5. Ρίξτε το ελαιόλαδο μέσα από το στόμιο του μπολ προσθέτοντας σιγά-σιγά μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με τη σύσταση. Ελέγξτε το καρύκευμα, προσαρμόστε και επεξεργαστείτε ξανά. Χρειάζονται λίγα λεπτά για να έχετε μια υπέροχη απαλή υφή.

Tip: Το πέστο μπορεί να καταψυχθεί πολύ εύκολα. Ειναι ένας καλός τρόπος να φτιάχνουμε το καλοκαίρι ενα ποιοτικό πέστο για τον χειμώνα.