Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. * Σε ένα κομμάτι τουλπάνι, δένουμε σε μπουκέτο 1 κλωνάρι θυμάρι, 1/2 κλωνάρι δεντρολίβανο, 1 κλωνάρι μαϊντανό, 1 δαφνόφυλλο, 3-4 κόκκους πιπέρι και 1 γαρύφαλλο.
  2. Αφήνουμε το μοσχάρι για 30′ σε θερμοκρασία δωματίου. Ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια με αλεύρι.
  4. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Θωρακίζουμε κάθε πλευρά για περίπου 3’.
  5. Βγάζουμε το μοσχάρι και το διατηρούμε ζεστό.
  6. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 6-7, ανακατεύοντας τακτικά για να μαλακώσουν.
  7. Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για Τ. Βάζουμε ξανά το κρέας στο σκεύος και σβήνουμε με κρασί.
  8. Ντεγκλασάρουμε και αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ για περίπου 4′.
  9. Προσθέτουμε το μπουκέτο μυρωδικών και το ζωμό.
  10. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 100′, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να χωριστεί από το κόκαλο.
  11. Γυρίζουμε τα κομμάτια ανά διαστήματα.
  12. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
  13. Βάζουμε το κρέας σε πιατέλα και αφαιρούμε το ψαχνό από το κόκαλο σε ομοιόμορφα κομμάτια.
  14. Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 3′, για να πυκνώσει. Προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Tip: ζητάμε κρέας από το κάτω μέρος που είναι μικρότερο σε διάμετρο.