Εκτέλεση για το κέικ:

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Χτυπάμε με σύρμα σε ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη ελαφρά (να λιώσει η ζάχαρη).Και στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το ξύδι και τις βανίλιες.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα.
  3. Προσθέτουμε στο 1ο μείγμα σιγά σιγά το 2ο μείγμα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια αλειμμένα με λάδι και πασπαλισμένα με αλεύρι.
  5. Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 15 λεπτά.

Tip: Εναλλακτικά μπορούμε και σε μια φόρμα cake που την έχουμε αλείψει με λάδι και πασπαλίσει με αλεύρι να ψήσουμε στους 180ο C για περίπου 45 λεπτά.

Εκτέλεση για το γλάσσο:

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Κοσκινίζουμε τις 3 κουταλιές σούπας κακάο με το 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη.
  2. Προσθέτουμε το 3 με 4 κ.σ. νερό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία σοκολάτα.
  3. Τέλος το ½ κουταλάκι του γλυκού σπορέλαιο για να γυαλίσει η σοκολάτα.

Tip: Αν έχετε κάνει cup cakes τότε καλύτερα να ρίξετε το γλάσσο πάνω από τα κεκάκια όταν αυτά θα έχουν λίγο κρυώσει ενώ αν έχετε κάνει το κέικ σε μεγάλη φόρμα, είναι ωραίο να περιχύσετε το γλάσσο όσο αυτό είναι αρκετά ζεστό, ώστε να απορροφήσει το γλάσσο και να γίνει πολύ ζουμερό .

Εδώ μπορείτε να δείτε την ιστορία του κέικ!