Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Κόβετε από μπόν φιλέ μοσχαριού ή βοδιού 12 μικρά φιλέτα και λέτε στον κρεοπώλη σας να σας τα χτυπήσει λίγο με τον μπαλτά.
  2. Τα άλευρώνετε πολύ ελαφρά και τα τηγανίζετε σε καφτό βούτυρο να ροδίσουν.
  3. Αφαιρείτε την κόρα από τα φετάκια του ψωμιού και τα τηγανίζετε κι’ αυτά να ροδίσουν.
  4. Βάζετε σε πιατέλα τα φετάκια και επάνω σ αυτά τα φιλέτα.
  5. Ετοιμάζετε κατόπιν τη σάλτσα. Στο βούτυρο του τηγανιού (θα κρίνετε μόνες/οι σας αν πρέπει να προσθέσετε λίγο ακόμη) ρίχνετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι νά διαλυθεί καλά και να καβουρδισθεί λίγο.
  6. Μετά ρίχνετε το κρασί και τη ντομάτα λιωμένη σ ένα φλυτζάνι νερό ή τις φρέσκες ντομάτες περασμένες από τρυπητό και αφήνετε να βράσουν 5-10 λεπτά.
  7. Τραβάτε από τη φωτιά και ρίχνετε τη μαυροδάφνη.
  8. Ξαναβάζετε να βράσει λίγο και τότε ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο.
  9. Ανακατεύετε να διαλυθεί το βούτυρο και περιλούετε με τη σάλτσα τα φιλέτα μέσα στην πιατέλα.
  10. Σερβίρετε το φαγητό με πατάτες τηγανητές, πουρέ πατάτας, καρότα ή κολοκυθάκια σωτέ κλπ.