Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες μας.
  3. Σε ένα ταψί φούρνου ρίχνουμε χοντρό αλάτι μέχρι να καλύψει τον πάτο του.
  4. Προσθέτουμε μέσα τις πατάτες ολόκληρες. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. (Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.)
  5. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 20 λεπτά.
  6. Τρίβουμε τις πατάτες με τα χέρια μας να φύγει το επιπλέον αλάτι.
  7. Μεταφέρουμε σε ένα ξυλό κοπής και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες (Πρώτα τις κόβουμε στη μέση και μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 3 μικρότερα.) ή και ροδέλες.
  8. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι μέχρι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
  9. Μόλις είναι έτοιμο, προσεχτικά τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο λάδι.
  10. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
  11. Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  12. Με την τρυπητή κουτάλα (αράχνη) αφαιρούμε τις πατάτες και έτσι όπως είναι καυτές τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
  13. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε ζεστές.