Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τον ζωμό, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το μπαχάρι, την κανέλα φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι και αλέθουμε τη σούπα πολύ καλά.
  6. Περνάμε τη σούπα από σουροτήρι. Αν χρειάζεται, αλατίζουμε.
  7. Σερβίρουμε!

Tip: Αν δε τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.