Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν πάρα πολύ καλά, τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας.
  2. Προσθέτουμε μέσα σε μίξερ τις πατάτες το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και κρεμώδες. (αν χρειαστεί για την υφή προσθέτουμε και λίγο νερό)
  3. Μόλις είναι έτοιμο, διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Tip: Αφήνουμε να εξατμιστεί η υγρασία όταν σουρώσουμε τις πατάτες για περίπου 10 λεπτά, για να μη βγει η σκορδαλιά μαστιχωτή.