Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βάζουμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια σε μισό λίτρο χλιαρό νερό για περίπου 15-20 λεπτά
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
  3. Όταν το λάδι ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί για 2-3 λεπτά και μετά το ρύζι να σωταριστεί για 1-2 λεπτά ακόμα
  4. Στην συνέχεια δυναμώνουμε την φωτιά και σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκόολ προσθέτουμε τον ζωμό απο τα μανιτάρια (έως να καλύψει το ρύζι) μαζί με τα μανιτάρια και τον κύβο ζωμό κότας ανακατεύοντας ανα τακτά διαστήματα
  5. Μόλις τα υγρά έχουν απορροφηθεί προσθέτουμε πάλι ζωμό απο τα μανιτάρια ανακατεύοντας ανα τακτά διαστήματα και επαναλαμβάνουμε αυτο το βήμα έως να είναι ετοιμο το ρύζι μας. (εάν δεν μας φτάσει ο ζωμός συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό)
  6. Την τελευταία φορά που θα προσθέσουμε ζωμό πριν να είναι έτοιμο το πιάτο προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα τριμμένη λίγο αλάτι και πιπέρι
  7. Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα εάν θέλουμε.

Tip: ο ζωμός πρέπει να είναι ζεστός όταν τον ρίχνουμε στο τηγάνι

μπορούμε να διαλύσουμε τον κύβο μέσα στο ζεστό νερό με τα μανιτάρια

μπορούμε να συνοδεύσουμε τέλεια με ένα Merlot κρασί.