Προετοιμασία

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες περίπου μισό εκατοστό πάχος
  2. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες ή τα τρίβουμε στον τρίφτη
  3. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο
  4. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι

Εκτέλεση

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα με το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά με 2-3 κ.σ. λάδι
  2. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε έως να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών
  3. Προσθέτουμε τον κύβο ζωμού, τα καρότα, το χυμό ντομάτας και περίπου 1 ποτήρι νερό
  4. Οταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι και ανακατευουμε συχνα εως να είναι έτοιμο.
  5. Πρίν να είναι έτοιμο (5 περίπου λεπτά) προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι για άρωμα και γεύση

 

Tip: Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω κατα την διάρκεια του μαγειρέματος

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και χρωματιστες πιπεριές ψιλοκομμένες