Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς κελσίου. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι.
  2. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  3. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με 2 κ.σ. τσίλι μαζι με το μπαχάρι και προσθέτουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν με τα χτυπημένα ασπράδια.
  4. Απλώνουμε τα τσιπς στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά να ροδίσουν.
  5. Για να ετοιμάσουμε την σως καθαρίζουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ και καθαρίζουμε και πλένουμε τις πιπεριές τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους.
  6. Χοντροκόβουμε τις πιπεριές και τις ανακατεύουμε με το σκόρδο και το κύμινο προσθέτουμε λάδι και αλέθουμε τα υλικά στο μπλέντερ.
  7. Πλένουμε το μαϊντανό τον τινάζουμε να στεγνώσει και το χοντροκόβουμε θέλω να ανακατεύουμε με τα αλεσμένα λαχανικά προσθέτουμε ξύδι και αλάτι.
  8. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και το υπόλοιπο τσίλι τις σερβίρουμε με την πράσινη σως