Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους 2 κρόκους, με 100 γρ ζάχαρη και τους ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  2. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε 30 γρ γάλα και το κορν φλάουρ.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε 470 γρ γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το εσωτερικό του λοβού της βανίλιας και βράζουμε το γάλα.
  4. Μόλις βράσει/αχνίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε σιγά σιγά ανακατεύοντας και έπειτα όλο μαζί ξανά μέσα στην κατσαρόλα.
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει.
  6. Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο.
  7. Ανακατεύουμε να διαλυθεί το βούτυρο και το ρίχνουμε έπειτα όλο μαζί μέσα σε ένα πυρέξ σκεπάζοντας το με μια μεμβράνη που ακουμπάει την κρέμα.
  8. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα. Μετα από 1/2 ώρα ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφρατεύουμε καλά με το μίξερ.

Tip: Εάν προσθέσουμε 150γρ. πραλίνα έχουμε μια κρέμα πατισερί σοκολάτα