Με το χοιρινό ετοιμάζεται πολύ καλό ζελατίνη νόβι ζωμό πλούσιο σε κολλαγόνο που θερμαινόμενο μετατρέπεται σε ζελατίνα. Είναι νοστιμότερος από τον ζωμό που γίνεται με προσθήκη ζελατίνας.

Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βάζετε τα κόκαλα και τα ποδαράκια σε ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  2. Προσθέτετε τα λαχανικά και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
  3. Μεταφέρετε σε μεγάλη κατσαρόλα το μίγμα με τους χυμούς του. Ρίχνετε το κρασί στο ταψί και ξύνεται να βγουν τα υπολείμματα. τα προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τα αρωματικά και σκεπάζετε με νερό.
  4. Βάζετε να βράσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 2 με 2 1/2  ώρες. Σουρώνετε τον ζωμό, αφήνετε να κρυώσει και τον βάζετε στο ψυγείο.