Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά να βράσουν επί 2-3 λεπτά
  2. Αφαιρείτε τα μυρωδικά με τρυπητή κουτάλα και διατηρείτε το σιρόπι καυτό
  3. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις σταφίδες
  4. Βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει (να καπνίσει) και ρίχνετε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ή το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι.
  5. Tο καβουρδίζετε να ξανθήνει και ρίχνετε τα καρύδια και τα κουκουνάρια
  6. Εξακολουθείτε το καβούρδισμα ανακατεύοντας παντότε (καίγεται πολύ εύκολα) σε σιγανή φωτιά και όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα καστανί χρώμα, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τις σταφίδες, ανακατεύετε και προσθετετε το σιρόπι.
  7. Βάζετε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά ν’απορροφήσει το σιμιγδάλι το υγρό του.
  8. Κατεβάζετε, ανακατευετε καλά, σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα επί 5 λεπτά και κατόπιν φορμάρετε το χαλβά σε μεγάλη φόρμα, σε άτομικά φορμάκια ή και κουταλιές
  9. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλλα και σερβίρετε.