Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Κόβετε από μπόν φιλέ μοσχαριού ή βοδιού 12 μικρά φιλέτα και λέτε στον κρεοπώλη σας να σας τα χτυπήσει λίγο με τον μπαλτά.
- Τα άλευρώνετε πολύ ελαφρά και τα τηγανίζετε σε καφτό βούτυρο να ροδίσουν.
- Αφαιρείτε την κόρα από τα φετάκια του ψωμιού και τα τηγανίζετε κι’ αυτά να ροδίσουν.
- Βάζετε σε πιατέλα τα φετάκια και επάνω σ αυτά τα φιλέτα.
- Ετοιμάζετε κατόπιν τη σάλτσα. Στο βούτυρο του τηγανιού (θα κρίνετε μόνες/οι σας αν πρέπει να προσθέσετε λίγο ακόμη) ρίχνετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι νά διαλυθεί καλά και να καβουρδισθεί λίγο.
- Μετά ρίχνετε το κρασί και τη ντομάτα λιωμένη σ ένα φλυτζάνι νερό ή τις φρέσκες ντομάτες περασμένες από τρυπητό και αφήνετε να βράσουν 5-10 λεπτά.
- Τραβάτε από τη φωτιά και ρίχνετε τη μαυροδάφνη.
- Ξαναβάζετε να βράσει λίγο και τότε ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο.
- Ανακατεύετε να διαλυθεί το βούτυρο και περιλούετε με τη σάλτσα τα φιλέτα μέσα στην πιατέλα.
- Σερβίρετε το φαγητό με πατάτες τηγανητές, πουρέ πατάτας, καρότα ή κολοκυθάκια σωτέ κλπ.
Πρόσφατα σχόλια