Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια.
- Σε ένα μπώλ πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με μεμβράνη και το αποθηκεύουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο από 4-8 ώρες.
- Ετοιμάζουμε το garam masala βάζοντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το γαρίφαλο, τον κόλιανδρο, τα πιπέρια (λευκό και μαύρο) και το κάρδαμο σιγοψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κύμινο και το μοσχοκάρυδο, αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα καλά και τα πολτοποιούμε στο multi ή στο γουδί.
- Αφού μαρινάρουμε το κοτόπουλο όσο χρειαστεί, το ψήνουμε σε γκρίλ ή στη σχάρα περασμένο σε μικρές σούβλες (ή ξυλάκια) και ψήνουμε τόσο ώστε να αποκτήσει ωραία κρούστα αλλά να παραμείνει ζουμερό
- Για την σάλτσα ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τις 2 σκελίδες σκόρδο
- Σωτάρουμε στο βούτυρο και το φυτικό έλαιο το σκόρδο και την πιπεριά.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον χυμό ντομάτας, 2 κ.γ. πάπρικα, 1 κ.γ. τσίλι σκόνη, αλάτι, την ζάχαρη και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. garam masala που φτιάξαμε.
- Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι!
Πρόσφατα σχόλια