Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Σε ένα μπώλ πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με μεμβράνη και το αποθηκεύουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο από 4-8 ώρες.
  4. Ετοιμάζουμε το garam masala βάζοντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το γαρίφαλο, τον κόλιανδρο, τα πιπέρια (λευκό και μαύρο) και το κάρδαμο σιγοψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κύμινο και το μοσχοκάρυδο, αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα καλά και τα πολτοποιούμε στο multi ή στο γουδί.
  6. Αφού μαρινάρουμε το κοτόπουλο όσο χρειαστεί, το ψήνουμε σε γκρίλ ή στη σχάρα περασμένο σε μικρές σούβλες (ή ξυλάκια) και ψήνουμε τόσο ώστε να αποκτήσει ωραία κρούστα αλλά να παραμείνει ζουμερό
  7. Για την σάλτσα ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τις 2 σκελίδες σκόρδο
  8. Σωτάρουμε στο βούτυρο και το φυτικό έλαιο το σκόρδο και την πιπεριά.
  9. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον χυμό ντομάτας, 2 κ.γ. πάπρικα, 1 κ.γ. τσίλι σκόνη, αλάτι, την ζάχαρη και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 5 λεπτά.
  10. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  11. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά.
  12. Προσθέτουμε 1 κ.σ. garam masala που φτιάξαμε.
  13. Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι!