Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βράζουμε τα χόρτα, χωριστά κάθε είδος, τα στραγγίζουμε να κρυώσουν και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό (ιδίως τα πατζάρια).
  2. Τα κόβουμε όλα σε πολύ μικρά κομματάκια (τετράγωνα κατά προτίμηση) καθώς καί τα αύγά, άγγουράκια κλπ.
  3. Κρατάμε λίγα πατζάρια και καρότα γιά το γαρνίρισμα, καθώς και λίγες φέτες αύγών, άγγουράκια και κάπαρη.
  4. Βάζουμε τα ύλικά σε λεκάνη και τα άλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη μισή μαγιονέζα.
  5. Ρίχνουμε τη μάζα σε σαλατιέρα ή σε πιατέλα και την σκεπάζομε με την ύπόλοιπη μαγιονέζα,
    που στρώνομε προσεκτικά.
  6. Γαρνίρουμε γύρω με φέτες αύγοϋ, πατζαριου, καρότου, ελιές και άγγουράκια τουρσί.
  7. Ψιλοκόβουμε μερικά πατζάρια, άγγουράκια και λίγο μαίδανό και πασπαλίζουμε την έπιφάνεια της μαγιονέζας σε διάφορα σχήματα.
  8. Μπήγουμε εδώ κι εκεί μερικές ελιές και φουντίτσες μαίδανου και παρουσιάζουμε στο τραπέζι.