Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Βράζουμε τα χόρτα, χωριστά κάθε είδος, τα στραγγίζουμε να κρυώσουν και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό (ιδίως τα πατζάρια).
- Τα κόβουμε όλα σε πολύ μικρά κομματάκια (τετράγωνα κατά προτίμηση) καθώς καί τα αύγά, άγγουράκια κλπ.
- Κρατάμε λίγα πατζάρια και καρότα γιά το γαρνίρισμα, καθώς και λίγες φέτες αύγών, άγγουράκια και κάπαρη.
- Βάζουμε τα ύλικά σε λεκάνη και τα άλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη μισή μαγιονέζα.
- Ρίχνουμε τη μάζα σε σαλατιέρα ή σε πιατέλα και την σκεπάζομε με την ύπόλοιπη μαγιονέζα,
που στρώνομε προσεκτικά. - Γαρνίρουμε γύρω με φέτες αύγοϋ, πατζαριου, καρότου, ελιές και άγγουράκια τουρσί.
- Ψιλοκόβουμε μερικά πατζάρια, άγγουράκια και λίγο μαίδανό και πασπαλίζουμε την έπιφάνεια της μαγιονέζας σε διάφορα σχήματα.
- Μπήγουμε εδώ κι εκεί μερικές ελιές και φουντίτσες μαίδανου και παρουσιάζουμε στο τραπέζι.
Πρόσφατα σχόλια