1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε ένα κοφτό κ.γ. αλάτι και βράζουμε μέχρι  το κρασί σχεδόν να απορροφηθεί
  3. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει το ρύζι  και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί
  4. Επαναλαμβάνουμε το βήμα 5 έως να είναι έτοιμο το ρύζι μας και την 2η φορά προσθέτουμε το καρότο τριμμένο
  5. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.