Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Ρίχνουμε αρκετό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο κομμένο σε φέτες μαζί με το αλάτι μέχρι να γίνουν διάφανα (περίπου 5 λεπτά)
  3. Δυναμώνουμε ελάχιστα την φωτιά μας (μέτρια προς δυνατή) και προσθέτουμε το ρύζι
  4. Σοτάρουμε και το ρύζι για 3-4 λεπτά αφήνοντας το ρύζι ελαφρώς κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας ανακατεύοντας το (ξύνοντας το). Θα πρεπει επισης να ακούγετε ενας θόρυβος στο σοτάρισμα του ρυζιού (τσιτσίρισμα)
  5. Προσθέτουμε το κρασί στην κατσαρόλα και και αφου το αφήσουμε λιγο να φυγει το αλκοόλ προσθέτουμε νέρο μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ρυζιού.
  6. Αλατίζουμε και προσθέτουμε την σόγια σως και το κάρυ και μαγειρεύουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τα υγρά να απορροφηθούν από το ρύζι.
  7. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει το ρύζι.
  8. Βράζετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο ζωμός να έχει απορροφηθεί από το ρύζι.
  9. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία δύο ακόμα φορές με τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό.
  10. Την τρίτη φορά όταν έχει απορροφηθεί και το ρύζι είναι πολύ κρεμώδες, δοκιμάζουμε μερικούς κόκκους ρυζιού για να βεβαιωθούμε ότι είναι μαγειρεμένο το ρύζι.
  11. Αν εξακολουθεί να είναι λίγο τραγανό, προσθέτουμε λίγο περισσότερο ζωμό και βράζουμε το ρύζι για μερικά λεπτά εάν είναι έτοιμο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και πάλι.
  12. Όταν το ρύζι έχει μαγειρευτεί τέλεια, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  13. Προσθέτουμε παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  14. Το ρύζι θα πρέπει να είναι κρεμώδες, αλλά εξακολουθεί να κρατάει το σχήμα του.