Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Ρίχνουμε αρκετό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο κομμένο σε φέτες μαζί με το αλάτι μέχρι να γίνουν διάφανα (περίπου 5 λεπτά)
- Δυναμώνουμε ελάχιστα την φωτιά μας (μέτρια προς δυνατή) και προσθέτουμε το ρύζι
- Σοτάρουμε και το ρύζι για 3-4 λεπτά αφήνοντας το ρύζι ελαφρώς κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας ανακατεύοντας το (ξύνοντας το). Θα πρεπει επισης να ακούγετε ενας θόρυβος στο σοτάρισμα του ρυζιού (τσιτσίρισμα)
- Προσθέτουμε το κρασί στην κατσαρόλα και και αφου το αφήσουμε λιγο να φυγει το αλκοόλ προσθέτουμε νέρο μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ρυζιού.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε την σόγια σως και το κάρυ και μαγειρεύουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τα υγρά να απορροφηθούν από το ρύζι.
- Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει το ρύζι.
- Βράζετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο ζωμός να έχει απορροφηθεί από το ρύζι.
- Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία δύο ακόμα φορές με τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό.
- Την τρίτη φορά όταν έχει απορροφηθεί και το ρύζι είναι πολύ κρεμώδες, δοκιμάζουμε μερικούς κόκκους ρυζιού για να βεβαιωθούμε ότι είναι μαγειρεμένο το ρύζι.
- Αν εξακολουθεί να είναι λίγο τραγανό, προσθέτουμε λίγο περισσότερο ζωμό και βράζουμε το ρύζι για μερικά λεπτά εάν είναι έτοιμο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και πάλι.
- Όταν το ρύζι έχει μαγειρευτεί τέλεια, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Το ρύζι θα πρέπει να είναι κρεμώδες, αλλά εξακολουθεί να κρατάει το σχήμα του.
Πρόσφατα σχόλια