Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και την πάουντερ.
  2. Χτυπάτε το βιτάμ να ασπρίσει καλά.
  3. Δουλεύετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη πολύ καλά και τους προσθέτετε στο βούτυρο.
  4. Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνετε λίγο αλεύρι, λίγη μαρέγκα εναλλάξ
  5. Αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι, φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος και ψήνετε σέ μέτριο , φούρνο επί 3/4 της ώρας
  6. Στο μεταξύ, βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει επί 5 λεπτά
  7. Ξαφρίζετε και μόλις βγάλετε το ραβανί και μισοκρυώσει, το περιλούετε σιγά-σιγά με το σιρόπι (Προσέχετε να ρίχνετε λίγο-λίγο παντού και όχι πολύ απότομα σε ένα μέρος, γιατί το ραβανί λιώνει)
  8. Κόβετε σε τεμάχια και άφού κρυώσει σερβίρετε

Σημ.: Μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα. Τότε το αλεύρι θα γίνει 1 φλυτζάνι