Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και την πάουντερ.
- Χτυπάτε το βιτάμ να ασπρίσει καλά.
- Δουλεύετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη πολύ καλά και τους προσθέτετε στο βούτυρο.
- Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνετε λίγο αλεύρι, λίγη μαρέγκα εναλλάξ
- Αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι, φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος και ψήνετε σέ μέτριο , φούρνο επί 3/4 της ώρας
- Στο μεταξύ, βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει επί 5 λεπτά
- Ξαφρίζετε και μόλις βγάλετε το ραβανί και μισοκρυώσει, το περιλούετε σιγά-σιγά με το σιρόπι (Προσέχετε να ρίχνετε λίγο-λίγο παντού και όχι πολύ απότομα σε ένα μέρος, γιατί το ραβανί λιώνει)
- Κόβετε σε τεμάχια και άφού κρυώσει σερβίρετε
Σημ.: Μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα. Τότε το αλεύρι θα γίνει 1 φλυτζάνι
Πρόσφατα σχόλια