Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη.
  3. Κόβουμε τη βανίλια στη μέση με ένα μαχαίρι, βγάζουμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.
  4. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  5. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  6. Αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά για να απορροφήσει τη γεύση από τη βανίλια χωρίς να την ξεσκεπάσουμε.
  7. Βγάζουμε τις ζελατίνες και τις στύβουμε πολύ καλά, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  8. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  9. Γεμίζουμε 4 φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  10. Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα και φύλλα δυόσμου.

Tip: Μπορούμε να ξεφορμάρουμε με τους παρακάτω τρόπους:

  • Βουτώντας για λίγα δευτερόλεπτα τη φόρμα σε βραστό νερό
  • Περνώντας γύρω γύρω τη φόρμα με φλόγιστρο