Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη.
- Κόβουμε τη βανίλια στη μέση με ένα μαχαίρι, βγάζουμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.
- Καλύπτουμε την κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά για να απορροφήσει τη γεύση από τη βανίλια χωρίς να την ξεσκεπάσουμε.
- Βγάζουμε τις ζελατίνες και τις στύβουμε πολύ καλά, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε 4 φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα και φύλλα δυόσμου.
Tip: Μπορούμε να ξεφορμάρουμε με τους παρακάτω τρόπους:
- Βουτώντας για λίγα δευτερόλεπτα τη φόρμα σε βραστό νερό
- Περνώντας γύρω γύρω τη φόρμα με φλόγιστρο
Πρόσφατα σχόλια