Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Ξεκινάμε πλένοντας πρώτα σχολαστικά τις φράουλες και αφαιρόντας το κοτσανάκι
  2. Με το χέρι τις λιώνουμε ζουλώντας τες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση
  3. Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα και να λιώσει η ζάχαρη από΄την υγρασία της φράουλας. Πότε πότε τις ανακατεύουμε.
  4. Βαζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να πάρουν βράση .
  5. Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο.
  6. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για σύνολο περίπου 25΄. Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα.
  7. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα.
  8. Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Tip: Τα αποστειρωμένα βάζα πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.

Πρόταση: Μπορείτε να απολαύσετε την μαρμελάδα σας μαζί με μια πανακότα