Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνετε το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
  2. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζετε από τη φωτιά.

Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά…Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χρώμα… Βέβαια η συνταγή μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το προσωπικό γούστο αρωματίζοντάς το και με άλλα μπαχαρικά όπως μαστίχα ή δάφνη. Στην αρχαία εποχή τέτοιου είδους κρασί το έπιναν στις αρχές του γεύματος μετά την βρώση των ορεκτικών!