Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό (θερμοκρασία δωματίου). Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέστε το  αλεύρι και το 1κ.σ. αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  3. Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4-6 λεπτά.
  4. Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα  μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα.
  5. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5+ κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια σε μικρές οβάλ “λαγάνες” ή και στρογγυλά (αρκετά λεπτό).
  6. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τον μαϊντανό, πράσινη πιπεριά, ντομάτες, κρεμμύδι ξερό, πελτέ, λάδι, σκόρδο,  τα μπαχαρικά και το 1 κ.σ. αλάτι και τα κόβουμε ελαφρώς (σαν ψιλοκομμένα)
  7. Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τον κιμά με το μίγμα του μπλέντερ
  8. Απλώνουμε το μίγμα σαν μια λεπτή στρώση σε καθε ζυμαράκι που έχουμε ανοίξει
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά!

Μπορείτε να βρείτε και την vegetarian / vegan εκδοχή της συνταγής μας εδώ