Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό (θερμοκρασία δωματίου). Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέστε το  αλεύρι και το 1κ.σ. αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  3. Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4-6 λεπτά.
  4. Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα  μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα.
  5. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5+ κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια σε μικρές οβάλ «λαγάνες” ή και στρογγυλά (αρκετά λεπτό).
  6. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο μούλτι σε κιμά.
  7. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κιμά μανιταριών για 2-3 λεπτά.
  8. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα ξερά κρεμμύδια, τη ντομάτα, τη πιπεριά με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κιμά.
  9. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το πελτέ ντομάτας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  10. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία της κουζίνας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  11. Βάζουμε 1 -2 κουταλιές από τη σάλτσα μανιταριών (ίσα-ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια της πίτας μας) και την απλώνουμε να πάει παντού.
  12. Ψήνουμε στο γκριλ στο μεσαίο ράφι του φούρνου μας για 3-4 λεπτά να ροδίσουν.
  13. Σερβίρουμε τα λαχματζούν με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λεπτές φέτες κρεμμυδιού.