Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Ασπρίζετε τα αμύγδαλα και τα χονδροκοπανίζετε
- Τα βάζετε σε λεκανίτσα και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα αυγά
- Παίρνετε λίγο-λίγο φύλλο καταϊφιού, το τραβάτε ελαφρά με τα δάχτυλα για να ανοίξει, το απλώνετε επάνω σε σανίδι ή μάρμαρο, βάζετε στην άκρη μιά κουταλιά αμύγδαλα και τυλίγετε το φύλλο να σχηματιστεί ένας κύλινδρος
- Προσέχετε, να διπλώνετε πρώτα λίγο σφικτά, ώστε να κλείνεται καλά η γέμιση μέσα
- Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί
- Λιώνετε το βούτυρο και με ένα κουτάλι περιλούετε κάθε κομμάτι
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά περίπου
- Στο μεταξύ, έτοιμάζετε τό σιρόπι. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού 5-10 λεπτά, προσθέτετε το χυμό, αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις (να δέσει λίγο το σιρόπι και να μην είναι πολύ αραιό) και όταν βγάλετε το καταϊφι, ζεστό όπως είναι, το περιλούετε με το σιρόπι
- Το σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνετε να κρυώσει και ν’απορροφήσει το σιρόπι του
Σημ.: Προσέχετε, όταν τοποθετείτε τα καταίφια το ένα δίπλα στο άλλο, να αφήνετε ένα μικρό κενό, γιατί όταν ακουμπάνε, δεν ψήνονται στα πλάγια και κατόπιν με το σιρόπι λασπώνουν.
Πρόσφατα σχόλια