Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μπέκιν, τις βανίλιες και το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι σχετικά σφικτό και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Όσο η ζύμη μας ξεκουράζετε ξεκινάμε την γέμιση σε ένα βαθύ μπόλ βάζουμε το ανθότυρο το οποίο το λιώνουμε (με το χέρι ή με ένα πιρούνι), το μέλι, την κανέλα, το ανθόνερο και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη μας με έναν πλάστη (όχι ψιλό φύλλο) και με ένα τσέρκι στρογγυλό ή ακόμα και με ένα ποτήρι μεγάλης διαμέτρου κόβουμε τη ζύμη σε “δισκάκια” .
- Βάζουμε μια κουταλιά απο την γέμιση μας και με τα δάχτυλά μας ξεκινάμε γύρω – γύρω να σχημάτίζουμε τη ζύμη (με τσιμπήματα) όπως είναι στην εικόνα, τα λεγόμενα λυχναράκια.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τα περνάμε με ενα πινένο με αυγό (αραιωμένο με λίγο νερό) και προαιρετικά βάζουμε και λίγο σουσαμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμόυς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η ζύμη απο πάνω αλλά και από κάτω.
Πρόσφατα σχόλια