Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μπέκιν, τις βανίλιες και το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι σχετικά σφικτό και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Όσο η ζύμη μας ξεκουράζετε ξεκινάμε την γέμιση σε ένα βαθύ μπόλ βάζουμε το ανθότυρο το οποίο το λιώνουμε (με το χέρι ή με ένα πιρούνι), το μέλι, την κανέλα, το ανθόνερο και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη μας με έναν πλάστη (όχι ψιλό φύλλο) και με ένα τσέρκι στρογγυλό ή ακόμα και με ένα ποτήρι μεγάλης διαμέτρου κόβουμε τη ζύμη σε “δισκάκια” .
  6. Βάζουμε μια κουταλιά απο την γέμιση μας και με τα δάχτυλά μας ξεκινάμε γύρω – γύρω να σχημάτίζουμε τη ζύμη (με τσιμπήματα) όπως είναι στην εικόνα, τα λεγόμενα λυχναράκια.
  7. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τα περνάμε με ενα πινένο με αυγό (αραιωμένο με λίγο νερό) και προαιρετικά βάζουμε και λίγο σουσαμι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμόυς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η ζύμη απο πάνω αλλά και από κάτω.