Η ταυτότητά της
Ένα μικροσκοπικό πράσινο φύκι από τα βάθη της Ανατολής θεωρούν οι επιστήμονες ικανό να καταπολεμήσει ασθένειες του lifestyle, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιαγγειακές νόσοι. Αν και ανακαλύφθηκε το 1890 από έναν ολλανδό μικροβιολόγο, οι ιδιότητές του δεν διερευνήθηκαν σε βάθος πριν από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την περίοδο δηλαδή που αναζητούνταν μια τροφή που θα μπορούσε να ταΐσει τις μάζες χωρίς μεγάλο κόστος. Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε, γιατί η χλωρέλλα δεν αποδείχθηκε οικονομική λύση. Χρόνια αργότερα, η NASA έδειξε ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο φύκι με την ελπίδα να ανακαλύψει μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για την απαιτητική διατροφή των αστροναυτών της. Πρόσφατα μάλιστα η χλωρέλλα ξεκίνησε να χορηγείται στη Βρετανία σε καρκινοπαθείς.

Τα δυνατά της σημεία
Μελέτες δείχνουν ότι συμβάλλει στη μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα και των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, βοηθώντας όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκία ή καρδιακές παθήσεις. Παράλληλα, θεωρείται ότι χαρίζει ευεξία, βοηθάει τη διαδικασία της πέψης και έχει αντικαταθλιπτική δράση. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνη -έχει διπλάσια ποσότητα από το σπανάκι-, περιέχει απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Επιστήμονες συνδέουν τη χλωρέλλα με ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος στους καρκινοπαθείς και μείωση των συμπτωμάτων σε περιπτώσεις ασθενών με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το συγκεκριμένο φύκι είναι επίσης γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες.

Οι μορφές της
Μπορείτε να τη βρείτε σε κάψουλες ή σε σκόνη.
Η δοσολογία
Η ημερήσια κατανάλωση σκόνης για έναν υγιή οργανισμό είναι γύρω στα 3-4 γρ. Όσον αφορά τις κάψουλες, ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σε περίπτωση ασθένειας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη λήψη της.
Η συνταγή
Βάλτε τη σε χυμούς και smoothies. Μια ιδέα είναι να χτυπήσετε στο μπλέντερ 3-4 μπανάνες μαζί με νερό ή χυμό μήλου και να προσθέσετε 1 κουταλάκι χλωρέλλα.