Το κεμπάπ γιαουρτλού (İskender kebap) είναι ένα από τα πιο διάσημα φαγητά με βάση το κρέας της βορειοδυτικής Τουρκίας και παίρνει το όνομά του από τον εφευρέτη του, İskender Efendi, ο οποίος έζησε στην Προύσα στα τέλη του 19ου αιώνα.

Είναι ένα είδος Doner Kebab, φτιάχνετε από ψιλοκομμενα κομματια ψητό αρνί και ραντίζεται με καυτερή σάλτσα ντομάτας πάνω από τα κομμάτια του ψωμιού πίτας και γενναιόδωρα πασπαλισμένο με λιωμένο πρόβειο βούτυρο και γιαούρτι. Επιπλέον, ένα κυλινδρικό kofte (τύπος κεφτέ) μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή. Συνήθως καταναλώνεται με sira (μη αλκοολούχο ποτό από σταφύλι) ως ένα ποτό για να βοηθήσει την πέψη. Σάλτσα ντομάτας και λιωμένο βούτυρο γενικά χύνεται πάνω στο πιάτο, την ώρα του σερβιρίσματος.

“Kebapçı İskender” (κεμπάπ γιαουρτλού) είναι κατοχυρωμένο από τον Yavuz İskenderoğlu, η οικογένεια του οποίου εξακολουθεί να λειτουργεί το εστιατόριο στην Προύσα. Αυτό το πιάτο είναι διαθέσιμο σε πολλά εστιατόρια σε όλη τη χώρα ως επί το πλείστον με την ονομασία «İskender kebap”, ” Bursa kebabı”, ή μερικές φορές με μια εναλλακτική λύση, που έγινε από το εστιατόριο που σερβίρει, όπως “Uludağ kebabı”.