Αυτό το αλάτι εξατμίζεται φυσικά πάνω σε λίμνες που σχηματίζονται στο έδαφος από ροές λάβας και συλλέγεται με το χέρι.
Ιδιότητες
Ο άνθρακας προστίθεται για το χρώμα, το υπέροχο άρωμα και τις αποτοξινωτικές ιδιότητες που δίνει στο αλάτι. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φυσικό αποτοξινωτικό και ενισχυτικό του πεπτικού συστήματος. Περιέχει πολλά πολύτιμα για τον άνθρωπο ιχνοστοιχεία. Εκτός από τη μαγειρική έχει και καλλυντική χρήση, λόγω των αποτοξινωτικών του ιδιοτήτων και χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα και κέντρα σπα σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να προστεθεί και στο μπάνιο για αποτοξίνωση.
Τρόπος χρήσης: Χρησιμοποιείται ως αλάτι φινιρίσματος, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα. Προστίθεται σε σαλάτες, λαχανικά, σούσι, θαλασσινά, κοτόπουλο, τόφου, μπριζόλα στη σχάρα και ορισμένα γλυκά.
Να μην χρησιμοποιείται από άτομα αλλεργικά στα μαλάκια, διότι περιέχει μελάνι σουπιάς.
Πρόσφατα σχόλια