Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να ειναι al dente (περίπου 8 λεπτά). Στραγγίστε και αφήστε το στην άκρη.
  2. Τοποθετήστε 1 φλιτζάνι γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε μαζί μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. λίγο πριν αρχισει να βράζει, προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι με το γάλα και ανακατευουμε καλά. Συνεχίζουμε να ανακατευουμε απαλά μέχρι να πήξει το γάλα ελαφρώς σαν μια παχιά «κρέμα γάλακτος”, 3 έως 4 λεπτά.
  3. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το τυρί, το αλάτι και τη μουστάρδα και ανακατευουμε καλα μέχρι να λιώσει όλο το τυρί και η σάλτσα να είναι κρεμώδης. 
  4. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά και το 1/2 της σάλτσας τυριού σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Ανακατέψτε για να καλύψετε τα ζυμαρικά ομοιόμορφα.
  5. Προσθέστε την υπόλοιπη σάλτσα και τυχόν πρόσθετα (δες τα tips) και ανακατέψτε. Εάν θέλετε μια πιο ελαφριά σάλτσα, προσθέστε μέχρι και 1/4 φλιτζανιού γάλα.
  6. Σερβίρετε το Mac & Cheese αμέσως, ενώ είναι ακόμη ζεστό.

Tips:

  • Προαιρετικά πρόσθετα (toppings) (τα εχουμε μαγειρέψει πριν τα προσθέσουμε): Ζαμπόν, μπέικον, κρεμμύδια, μανιτάρια, πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι…
  • Προσοχή στο αλάτι εαν βάλετε άλλο τυρί πιο αλμυρό
  • Προσοχή εάν το γάλα ειναι παχύ (π.χ. εβαπορέ) ελαττώστε το αλεύρι στο μισό