Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150-160 βαθμούς
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλη την κρέμα γάλακτος και όλο το εσωτερικό της βανίλιας (τα “σπόρια” ή ακόμα και όλη την βανίλια) μέχρι να πάρει μια βράση
- Καθώς αφήνουμε την κρέμα για 10 λεπτά περίπου να πέσει ελαφρός η θερμοκρασία σε ένα μέτριο μπολ (2 λίτρων περίπου) χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει το μίγμα
- Στην συνέχεια χτυπώντας τα αυγά (ανακατεύοντας γρήγορα) ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα στα αυγά με την ζάχαρη
- Μετά περιχύνουμε το μίγμα μας σε περίπου 12 μικρά σκεύη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με χλιαρό νερό (να φτάνει έως την μέση του κάθε σκεύους της κρέμας)
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). Θα είναι έτοιμο όταν η κρέμα κουνώντας την “τρέμει” στο κέντρο της
- Αφού βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και με μια μεμβράνη τις καλύπτουμε μια μια και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (και μπορούμε να τις διατηρήσουμε για περίπου 3 ημέρες).
- Τέλος για σερβίρισμα βγάζουμε τις κρέμες μας από το ψυγείο για μίση ώρα περίπου και ρίχνουμε μια κ.γ. ζάχαρη από πάνω και την λιώνουμε με φλόγιστρο, μετα από 2 λεπτά σερβίρουμε και απολαμβάνουμε !
Πρόσφατα σχόλια