Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150-160 βαθμούς
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλη την κρέμα γάλακτος και όλο το εσωτερικό της βανίλιας (τα «σπόρια” ή ακόμα και όλη την βανίλια) μέχρι να πάρει μια βράση
  3. Καθώς αφήνουμε την κρέμα για 10 λεπτά περίπου να πέσει ελαφρός η θερμοκρασία σε ένα μέτριο μπολ (2 λίτρων περίπου) χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει το μίγμα
  4. Στην συνέχεια χτυπώντας τα αυγά (ανακατεύοντας γρήγορα) ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα στα αυγά με την ζάχαρη
  5. Μετά περιχύνουμε το μίγμα μας σε περίπου 12 μικρά σκεύη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με χλιαρό νερό (να φτάνει έως την μέση του κάθε σκεύους της κρέμας)
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). Θα είναι έτοιμο όταν η κρέμα κουνώντας την «τρέμει” στο κέντρο της
  7. Αφού βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και με μια μεμβράνη τις καλύπτουμε μια μια και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (και μπορούμε να τις διατηρήσουμε για περίπου 3 ημέρες).
  8. Τέλος για σερβίρισμα βγάζουμε τις κρέμες μας από το ψυγείο για μίση ώρα περίπου και ρίχνουμε μια κ.γ. ζάχαρη από πάνω και την λιώνουμε με φλόγιστρο, μετα από 2 λεπτά σερβίρουμε και απολαμβάνουμε !