Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Αχνίζουμε τις γλυκοπατάτες σε μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για περίπου 16-20 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και ξανακλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν η πιπεριά και οι πατάτες.
- Σουρώνουμε τα λαχανικά μας και ξεπλένουμε με κρύο νερό για 2 λεπτά μέχρι να παγώσουν εντελώς.
- Σουρώνουμε ξανά και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το ξύδι, τη μουστάρδα, ½ κ.γ αλάτι, ½ κ.γ πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
- Το μισό από αυτό το μείγμα το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ με μια μεμβράνη από πάνω και το βάζουμε στα μικροκύματα μέχρι να βγάλει ατμούς για 30’’ στα 800 watt.
- Ψεκάζουμε με αυτό τα λαχανικά μας και το ρίχνουμε από πάνω να πάει παντού. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να απορροφήσουν τα αρώματα για περίπου 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι 25 εκ. σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό για 6-8 λεπτά. Το βγάζουμε με ένα κουτάλι και το βάζουμε σε ένα πιάτο αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
- Σιγά σιγά, προσθέτουμε το λάδι μέσα στο μείγμα ξυδιού (το μισό που έχει περισσέψει) και χτυπάμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Ρίχνουμε το dressing μας πάνω από τη σαλάτα έτσι ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε και κρυώνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μας για 2 μέρες
Πρόσφατα σχόλια