Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
 1. Αχνίζουμε τις γλυκοπατάτες σε μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
 2. Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για περίπου 16-20 λεπτά.
 3. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και ξανακλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν η πιπεριά και οι πατάτες.
 4. Σουρώνουμε τα λαχανικά μας και ξεπλένουμε με κρύο νερό για 2 λεπτά μέχρι να παγώσουν εντελώς.
 5. Σουρώνουμε ξανά και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
 6. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το ξύδι, τη μουστάρδα, ½ κ.γ αλάτι, ½ κ.γ πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
 7. Το μισό από αυτό το μείγμα το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ με μια μεμβράνη από πάνω και το βάζουμε στα μικροκύματα μέχρι να βγάλει ατμούς για 30’’ στα 800 watt.
 8. Ψεκάζουμε με αυτό τα λαχανικά μας και το ρίχνουμε από πάνω να πάει παντού. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να απορροφήσουν τα αρώματα για περίπου 15 λεπτά.
 9. Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι 25 εκ. σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό για 6-8 λεπτά. Το βγάζουμε με ένα κουτάλι και το βάζουμε σε ένα πιάτο αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
 10. Σιγά σιγά, προσθέτουμε το λάδι μέσα στο μείγμα ξυδιού (το μισό που έχει περισσέψει) και χτυπάμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
 11. Ρίχνουμε το dressing μας πάνω από τη σαλάτα έτσι ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε και κρυώνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 12. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μας για 2 μέρες