Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στο κάδο ενός μίξερ) ρίχνουμε τα άλευρα μας με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Στη συνέχεια κάνουμε μια γούβα στη μέση και προσθέτουμε το νερό, το προζύμι και τη μαγιά.
  3. Τώρα θα ξεκινήσουμε το ζύμωμα, εάν έχουμε μίξερ θα βάλουμε τον γάντζο και για 2-3 λεπτά στο σιγανό προς μέτριο και στη συνέχεια στο πιο δυνατό για άλλα 2-3 λεπτά. Εάν ζυμώσουμε στο χέρι θα πρέπει να ζυμώσουμε για περίπου 8-10 λεπτά (αφού στην αρχή που θα ξεκινήσουμε όλα έχουν γίνει μια μάζα τότε αρχίσουμε να σπρώχνουμε την ζύμη με τα δυο μας χέρια προς την απέναντί μας κατεύθυνση και να διπλώνουμε ξανά και ξανά).
  4. Το ζυμάρι φαίνεται ότι είναι έτοιμο όταν έχει αρχίσει να γίνετε λείο. Τότε το βάζουμε σε βουτυρομένη φόρμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 1-2 ώρες.
  5. Αφού έχει φουσκώσει του κάνουμε γύρο γύρο τρύπες με μια οδοντογλυφίδα και το φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 35-45 λεπτά.
  6. Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.