Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βράζουμε κανονικά τις πένες μας και ύστερα τις αφήνουμε στην άκρη αφού τις έχουμε σουρώσει ώστε να συνεχίσουμε με την σάλτσα.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες και το σκόρδο σε λεπτές φέτες για σοτάρισμα
  3. Αφού μαραθούν και μαλακώσουν προσθέτουμε τον τόνο χωρίς το νερό του (το κρατάμε όμως) και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί
  4. Όταν έχει εξατμισθεί μια ποσότητα από το κρασί (το αλκοόλ του) τότε προσθέτουμε το νερό του τόνου τον τοματοπολτό και το αλάτι, πιπέρι, κάρυ (και επιπλέον νερό εαν χρειαστεί)
  5. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας και 10 λεπτά πριν δέσει και είναι έτοιμη ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα)
  6. Αφού είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε τα τυριά και τις πέννες, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό