Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Βράζουμε κανονικά τις πένες μας και ύστερα τις αφήνουμε στην άκρη αφού τις έχουμε σουρώσει ώστε να συνεχίσουμε με την σάλτσα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες και το σκόρδο σε λεπτές φέτες για σοτάρισμα
- Αφού μαραθούν και μαλακώσουν προσθέτουμε τον τόνο χωρίς το νερό του (το κρατάμε όμως) και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί
- Όταν έχει εξατμισθεί μια ποσότητα από το κρασί (το αλκοόλ του) τότε προσθέτουμε το νερό του τόνου τον τοματοπολτό και το αλάτι, πιπέρι, κάρυ (και επιπλέον νερό εαν χρειαστεί)
- Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας και 10 λεπτά πριν δέσει και είναι έτοιμη ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα)
- Αφού είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε τα τυριά και τις πέννες, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό
Πρόσφατα σχόλια