Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό το οποίο το προσθέτουμε λίγο λίγο για να γίνει η ζύμη μαλακή. Την ζυμώνουμε για αρκετή ώρα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια. Τα κομματάκια αυτά τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας σε μικρά φυλλαράκια , τα ενώνουμε ανά 2 με λίγο βούτυρο και ανοίγουμε με τον πλάστη 8 φύλλα.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση : σοτάρουμε το σπανάκι με το λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά , προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσει το νερό.
- Στρώνουμε στο ταψί τα 4 φύλλα αφού τα ραντίσουμε ανά ένα με το μείγμα από το λάδι και το βούτυρο και αφού βάλουμε πάνω τη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αλείφουμε την πίτα με λίγο νερό και βούτυρο και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για σχεδόν μια ώρα.
Πρόσφατα σχόλια