Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βάζουμε το γάλα να βράσει . Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την ζάχαρη. Όταν ξεκινά να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα το μείγμα ώστε να μην κολλήσει.
  2. Χτυπάμε τα αβγά με τις βανίλιες με σύρμα στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο απο το ζεστο γάλα στα αυγά ανακατεύοντας για να πάρει θερμοκρασία και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  3. Μόλις δέσει το μείγμα το αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και την φλούδα που επιλέξαμε (αφού πρώτα την έχουμε τρίψει στον τρίφτη όχι στο πολύ ψιλό μέρος του) και ανακατεύουμε το μείγμα.
  4. Σε ταψί 20 εκ. απλώνουμε τα μισά φύλλα αφού κάθε φορά το βουτυρώνουμε. Περίπου στα 7 φύλλα, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Στην συνέχεια απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  5. Κόβουμε σε κομμάτια την γαλατόπιτα
  6. Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε με αντιστάσεις για 35’ περίπου στους 180 C με αντιστάσεις
  7. Αφού κρυώσει  λίγο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα

Εξτρα τιπ: μπορεί να γίνει και χωρίς φύλλα η συνταγη.