Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Κοσκινίζετε το άλεύρι και το ανακατεύετε με την την πάουντερ. Σε μια λεκάνη, δουλεύετε το λάδι με τη τη ζάχαρη για λίγη ώρα.
- Προσθέτετε το κονιάκ και τον χυμό του πορτοκαλιού-λεμονιού.
- Ρίχνετε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνετε καλά να γίνη μια μαλακή ζύμη
- Πλάθετε τα μελομακάρονα κυλινδρικά, τα πιέζετε με το το πηρούνι να γίνει ή επιφάνειά τους αυλακωτή, τοποθετείτε σε λαμαρίνα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20-30 λεπτά.
- Στο μεταξύ βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι να πάρουν μερικές βράσεις
- Ξαφρίζετε και βουτάτε μέσα στο σιρόπι τα μελομακάρονα κρύα (όχι περισσότερα από 3-4 τη φορά).
- Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τι καρύδια και λίγη κανελλοζάχαρη.
Πρόσφατα σχόλια