Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Κοσκινίζετε το άλεύρι και το ανακατεύετε με την την πάουντερ. Σε μια λεκάνη, δουλεύετε το λάδι με τη τη ζάχαρη επί μια ώρα.
  2. Προσθέτετε την αλυσίβα (Βράζετε 3 κουταλιές στάχτη καθαρή σε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό από τό βράδυ), το κονιάκ και τον χυμό του πορτοκαλιού-λεμονιού.
  3. Ρίχνετε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνετε καλά να γίνη μια μαλακή ζύμη
  4. Πλάθετε τα μελομακάρονα κυλινδρικά, τα πιέζετε με το το πηρούνι να γίνει ή επιφάνειά τους αυλακωτή, τοποθετείτε σε λαμαρίνα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20-30 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι να πάρουν μερικές βράσεις
  6. Ξαφρίζετε και βουτάτε μέσα στο σιρόπι τα μελομακάρονα κρύα (όχι περισσότερα από 3-4 τη φορά).
  7. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τι καρύδια και λίγη κανελλοζάχαρη.