Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Κοσκινίζετε το άλεύρι και το ανακατεύετε με την την πάουντερ. Σε μια λεκάνη, δουλεύετε το λάδι με τη τη ζάχαρη για λίγη ώρα.
  2. Προσθέτετε το κονιάκ και τον χυμό του πορτοκαλιού-λεμονιού.
  3. Ρίχνετε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνετε καλά να γίνη μια μαλακή ζύμη
  4. Πλάθετε τα μελομακάρονα κυλινδρικά, τα πιέζετε με το το πηρούνι να γίνει ή επιφάνειά τους αυλακωτή, τοποθετείτε σε λαμαρίνα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20-30 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι να πάρουν μερικές βράσεις
  6. Ξαφρίζετε και βουτάτε μέσα στο σιρόπι τα μελομακάρονα κρύα (όχι περισσότερα από 3-4 τη φορά).
  7. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τι καρύδια και λίγη κανελλοζάχαρη.