Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Ξεκινάμε πλένοντας πρώτα σχολαστικά τις φράουλες και αφαιρόντας το κοτσανάκι
- Με το χέρι τις λιώνουμε ζουλώντας τες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση
- Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα και να λιώσει η ζάχαρη από΄την υγρασία της φράουλας. Πότε πότε τις ανακατεύουμε.
- Βαζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να πάρουν βράση .
- Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για σύνολο περίπου 25΄. Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα.
- Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα.
- Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Tip: Τα αποστειρωμένα βάζα πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.
Πρόταση: Μπορείτε να απολαύσετε την μαρμελάδα σας μαζί με μια πανακότα
Πρόσφατα σχόλια