Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Βράζετε 3 κουταλιές στάχτη καθαρή σε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό από το βράδυ (αλυσίβα)
- Αφήνετε να κατασταλάξει και μετράτε 1 φλυτζανάκι αλυσίβα.
- Καβουρδίζετε ελαφρά τα αμύγδαλα
- Χτυπάτε το βούτυρο με το χέρι να ασπρίσει (3/4-1 ώρα)
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και εξακολουθείτε το χτύπημα
- Ρίχνετε το κονιάκ, την άλυσίβα, τα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο-λίγο
- Ζυμώνετε πολύ καλά τη ζύμη και πλάθετε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα
- Τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 15 λεπτά
- Όταν ψηθούν, ραντίζετε με ανθόνερο και τυλίγετε σέ ζάχαρη
- Βάζετε την άχνη σε συρμάτινο τρυπητό και αφήνετε να πέσει σε γυάλινη πιατέλα ένα παχύ στρώμα
- Τοποθείτε επάνω μια σειρά κουραμπιέδες
- Τους ρίχνετε άφθονη ζάχαρη πάντοτε από το τρυπητό
- Τοποθετείτε δεύτερη σειρά και εξακολουθείτε το ίδιο
*Αυτό γίνεται γιατί η άχνη ζάχαρη έχει σβόλους συνήθως, ενώ από το τρυπητό πέφτει αφράτη
Πρόσφατα σχόλια