Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Βράζετε 3 κουταλιές στάχτη καθαρή σε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό από το βράδυ (αλυσίβα)
  2. Αφήνετε να κατασταλάξει και μετράτε 1 φλυτζανάκι αλυσίβα.
  3. Καβουρδίζετε ελαφρά τα αμύγδαλα
  4. Χτυπάτε το βούτυρο με το χέρι να ασπρίσει (3/4-1 ώρα)
  5. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και εξακολουθείτε το χτύπημα
  6. Ρίχνετε το κονιάκ, την άλυσίβα, τα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο-λίγο
  7. Ζυμώνετε πολύ καλά τη ζύμη και πλάθετε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα
  8. Τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 15 λεπτά
  9. Όταν ψηθούν, ραντίζετε με ανθόνερο και τυλίγετε σέ ζάχαρη
  10. Βάζετε την άχνη σε συρμάτινο τρυπητό και αφήνετε να πέσει σε γυάλινη πιατέλα ένα παχύ στρώμα
  11. Τοποθείτε επάνω μια σειρά κουραμπιέδες
  12. Τους ρίχνετε άφθονη ζάχαρη πάντοτε από το τρυπητό
  13. Τοποθετείτε δεύτερη σειρά και εξακολουθείτε το ίδιο

*Αυτό γίνεται γιατί η άχνη ζάχαρη έχει σβόλους συνήθως, ενώ από το τρυπητό πέφτει αφράτη