Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά.
- Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε να καραμελώσουν, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό).
- Κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
Tip: Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στο ψυγείο για 7 μέρες περίπου και 3+ μήνες στη κατάψυξη.
Πρόσφατα σχόλια