Οδηγίες

0/0 βήμα(τα)
  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  3. Αφήνουμε να καραμελώσουν, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό).
  5. Κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip: Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στο ψυγείο για 7 μέρες περίπου και 3+ μήνες στη κατάψυξη.