Οδηγίες
0/0 βήμα(τα)- Βάζουμε το γάλα να βράσει . Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την ζάχαρη. Όταν ξεκινά να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα το μείγμα ώστε να μην κολλήσει.
- Χτυπάμε τα αβγά με τις βανίλιες με σύρμα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Μόλις δέσει το μείγμα το αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και την φλούδα που επιλέξαμε (αφού πρώτα την έχουμε τρίψει στον τρίφτη όχι στο πολύ ψιλό μέρος του) και ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ταψί 20 εκ. απλώνουμε τα μισά φύλλα αφού κάθε φορά το βουτυρώνουμε. Περίπου στα 7 φύλλα, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Στην συνέχεια απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
- Κόβουμε σε κομμάτια την γαλατόπιτα
- Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε με αντιστάσεις για 35’ περίπου στους 180 C με αντιστάσεις
- Αφού κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα
Πρόσφατα σχόλια