Για περισσότερα από 2.000 χρόνια, τα μανιτάρια Reishi αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής ιατρικής. Πιστεύεται ότι είναι το κλειδί για την αθανασία και μόνο η ελίτ είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τη φυσική, θεραπευτική δύναμη τους.

Παρά το γεγονός ότι τα μανιτάρια Reishi δεν εγγυώνται την αθανασία, τα οφέλη τους είναι πολυάριθμα.Μπορείτε να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα, διαταραχές του ανοσοποιητικού,φλεγμονές, συμφόρηση, ευερέθιστου κόλον και πολλά άλλα – απλά χρησιμοποιώντας αυτό το μοναδικό, φυσικό μανιτάρι!

Παρακάτω αναφέρονται τρόποι, όπου το μανιταρι Reishi αυξάνει την υγεία σας με τρόπους που ποτέ δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε.

1. Καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων

Μέσω κλινικών δοκιμών, τα μανιταρια Reishi έχουν δείξει την ικανότητα τους να προλαμβάνουν τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων αλλά επίσης είναι ικανά να μειώνουν τα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα στο σώμα.
Ο κίνδυνος των καρκινικών κυττάρων προέρχεται από την αδυναμία των παλαιών κυττάρων να πεθάνουνενώ συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να δημιουργούν νέα και μη φυσιολογικά κύτταρα. Το 2011, σε μιαμελέτη, οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στο γανοδερικό οξύ που έχουν τα μανιτάρια Reishi, ως μία λύση για την αναστροφή και την απομάκρυνση συγκεκριμένων καρκινικών κυττάρων. Τα αποτελέσματά τους έδειξανότι το γανοδερικό οξύ έχει την ικανότητα να επάγει απόπτωση (τη φυσική ρύθμιση της κυτταρικήςαυτοκτονίας) και να οδηγεί σε μια χαμηλότερη τοξικότητα στα υγιή κύτταρα.
Το 2010 σε μια άλλη μελέτη εστίασαν στην ανάπτυξη των κυττάρων του καρκινώματος στον πνεύμονα 95-d και HCT-116 (ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα στο κόλον). Χρησιμοποιώντας το γανοδερικό οξύ ανέστειλαν τηνανάπτυξη και τη μετάσταση των όγκων. Αυτό βοήθησε στη μείωση της ικανότητας των κυττάρων ναπροσκολλούνται το ένα στο άλλο ενώ περιόρισε επίσης την ικανότητα τους να μεταναστεύσουν σε όλο το σώμα.

2. Αντιγήρανση

Τα μανιταρια Reishi ήταν μέρος της αρχαίας ιατρικής για την καταπολέμηση της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης. Ονομάζεται «το μανιτάρι της αθανασίας», και μελέτες δείχνουν την ικανότητα του να αυξάνει τη διάρκεια ζωής.

Τα μανιταρια Reishi έχουν δείξει ότι προστατεύουν το κυτταρικό και το μιτοχονδριακό DNA από οξειδωτικές βλάβες, αυξάνουν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών μορίων για να μειώνουν την οξείδωση των κυτταρικών μεμβρανών, και αυξάνουν τη χρήση ενός γονιδίου «κλειδί» που προάγει την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.Μέσω της ικανότητάς του να μάχεται τις φυσικές αντιδράσεις στα κύτταρα μας και στο DNA μας, τα μανιτάριαReishi είναι ιδανικά για την καταπολέμηση αρνητικών παραγόντων που προκαλούν βλάβες στο σώμα καιστα όργανα μας, και για να αυξήσει την κυτταρική ηλικία.

3. Ρυθμίζει το ανοσοποιητικό

Το μανιταρι Reishi εξισορροπεί το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, το οποίο είναι αυτό που καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα, τα βακτήρια, τις μολύνσεις, και τις μολυσματικές ασθένειες.
Για τα μανιταρια Reishi έχει αποδειχθεί επίσης ότι μειώνουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με αλλεργίες,τσιμπήματα από έντομα, τον έρπη και έρπη ζωστήρα και τις κρίσεις άσθματος. Οι πολυσακχαρίτες καιτριτερπένια συνδέονται άμεσα με τους ιούς και παρεμβαίνουν στην ικανότητά τους να εισέλθουν και να προσκολληθούν στα υγιή κύτταρα. Αυτό περιορίζει τη μείωση της κυτταρικής βλάβης και επιτρέπει στο σώμα να εξουδετερώσει τα παθογόνα με ταχύτερο ρυθμό.
Το μανιταρι Reishi έχει αποδειχθεί επίσης ότι βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού ανθρώπων με HIV ή AIDS.

4. Επούλωση του ήπατος

Το συκώτι μας ρυθμίζει τη σύνθεση του αίματος, απομακρύνει τις τοξίνες, επεξεργάζεται και αποθηκεύει τα θρεπτικά συστατικά, διασπά το αλκοόλ και τα φάρμακα, και βοηθάει στην πήξη του αίματος. Μέσω της κακής διατροφής, του καπνίσματος, της κατανάλωσης αλκοόλ, του άγχους, και του να κοιμόμαστε αργά,επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο το συκώτι μας, και αυτή η πίεση μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη και στηναδυναμία του να επουλώσει και να επιδιορθώσει τα προβλήματα.
Αυτό που επακουλουθεί είναι ένα λιπώδες ήπαρ, ηπατική μόλυνση όπως ηπατίτιδα Α, Β, Γ, Δ, E, κίρρωση, και ακόμη και καρκίνος του ήπατος. Τα μανιτάρια Reishi ενισχύουν φυσικά τις πρωτεΐνες ιντερφερόνη-Α και ιντερφερόνη-Γ, που παράγονται φυσικά από το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτές οι πρωτεΐνες βοηθούνστην αναστολή της ιικής αντιγραφής, ενισχύουν την κυτταρική αντίσταση ενάντια στις λοιμώξεις, ενισχύουντην ηπατική αποτοξίνωση, βελτιώνουν την ηπατική λειτουργία, και τονώνουν την αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος.
Τα παιδιά είναι επίσης εξαιρετικά ευαίσθητα σε ηπατικές διαταραχές που οφείλονται στην παχυσαρκία και στη διατροφή. Η ικανότητα που έχουν τα μανιταρια Reishi να επουλώνουν το ήπαρ επιτρέπει τη σωστήαπομάκρυνση των τοξινών από το σώμα μας.

5. Υγιές γαστρεντερικό

Το σώμα μας παρέχει ένα φυσικό σύστημα άμυνας για να μας προστατεύσει από τις βλαβερές χημικές ουσίεςστα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουμε. Τα ευεργετικά βακτήρια που κατοικούν στο στομάχι και στα έντερα μας είναι σε θέση να διασπάσουν και να καταπολεμήσουν πολλά επιβλαβή βακτήρια και να τα απομακρύνουν από τον οργανισμό μας πριν επιβαρύνουν την υγεία μας. Ότι καταλήγει στο στομάχι μας, παίζει σημαντικό ρόλο για αυτό που θα επακολουθήσει σε ολόκληρο το σώμα μας.
Το άγχος και η κακή διατροφή οδηγούν είτε σε πάρα πολύ είτε σε πολύ λίγα στομαχικά οξέα που παράγονταιγια να βοηθήσουν στην ορθή απομάκρυνση των τροφίμων και στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών τους. Η αδενοσίνη στα μανιτάρια Reishi χαλαρώνει και ηρεμεί τους μύες του γαστρεντερικού. Αυτό μπορεί ναπροσφέρει ανακούφιση σε συνηθισμένες διαταραχές όπως η χρόνια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου,δυσκοιλιότητα, διάρροια, παλινδρόμηση, γαστρίτιδα και έλκη. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες βοηθούν στην ανακούφιση γιατί επιτρέπουν την ευκολότερη επαναπορρόφηση του νερού και της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών ώστε να καταστεί δυνατή η σωστή πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών.

6. Μείωση της αρτηριακής πίεσης

Το άγχος, η διατροφή, η ηλικία, τα γονίδια, η έλλειψη ύπνου, και το περιβάλλον που ζούμε μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερη πίεση του αίματος.
Μια μελέτη του Microcirculatory Approach to Asian Traditional Medicine διαπίστωσε ότι τα μανιτάρια Reishiμείωσαν σημαντικά την πίεση του αίματος σε άτομα με ιδιαίτερα υψηλή αρτηριακή πίεση παρά σε άτομα με ελαφρώς υψηλή πίεση.
Τα τριτερπένια, τα οποία είναι ακόρεστοι υδρογονάνθρακες, που βρίσκονται στα μανιτάρια Reishi βοηθάνεστην εκκαθάριση των μπλοκαρισμένων αιμοφόρων αγγείων μέσω της μείωσης των λιπωδων εναποθέσεωνόπως είναι η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, τα οποία τείνουν να προκαλούν απόφραξη. Η μονοφωσφορική αδενοσίνη συνεισφέρει στο να διαλύει τους θρόμβους στο αίμα, το οποίο σημαίνει περαιτέρωβελτίωση της ροής του αίματος.

7. Υγιές αναπνευστικό σύστημα

Συνηθισμένες αναπνευστικές διαταραχές όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, ο βήχας και το λαχάνιασμα επιβαρύνουν πολλούς ανθρώπους λόγω της ρύπανσης και της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα.
Με φυσικές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, τα μανιτάρια Reishi είναι σε θέση να διαστέλουν τους αεραγωγούςκαι να βελτιώνουν με αυτόν τον τρόπο την αναπνοή. Η ικανότητά τους να δεσμεύουν τα μόρια του οξυγόνουενισχύει την ικανότητα των κυψελίδων να απορροφούν οξυγόνο, το οποίο αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Το μανιταρι Reishi λειτουργεί επίσης για την απομάκρυνση της βλέννας που συσσωρεύεται και βοηθάει με αυτόν τον τρόπο στην ευκολότερη αναπνοή και στην ανεμπόδιστη ροή του αέρα στους πνεύμονες.

8. Νευροπροστατευτική δράση

Τα μανιτάρια Reishi έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιοτητες που τους επιτρέπουν ναείναι εξαιρετικά αποτελεσματικά σε νευρολογικές παθήσεις, όπως η νόσος Alzheimer, Huntington καιParkinson. Τα τριτερπένια και οι πολυσακχαρίτες που διαθέτουν τα μανιταρια Reishi μείωνουν τις επιπτώσειςπου έχουν οι οξειδωτικέςς πρωτεΐνες και βοηθάει στην ανακούφιση από τις μιτοχονδριακές δυσλειτουργίεςπου λαμβάνουν χώρα στον ιππόκαμπο. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε μια αντιστροφή σε βλάβη του ιππόκαμπου νευρώνα, οδηγώντας τους ερευνητές να πιστεύουν ότι τα μανιτάρια Reishi ίσως προστατεύουντον ιππόκαμπο από τις οξειδωτικές πρωτεΐνες που προκαλούν τις βλάβες.
Επιπρόσθετα, το μανιταρι Reishi υποστηρίζει την πρωτεΐνη του αυξητικού παράγοντα των νεύρων, η οποίαρυθμίζει την ανάπτυξη, τη συντήρηση και την επιβίωση ορισμένων νευρώνων, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο την υγιή λειτουργία των νευρώνων.

9. Λίμπιντο

Η σεξουαλική ορμή μας τείνει να μειώνεται με την ηλικία και την κακή διατροφή. Οι γυναίκες άνω των 50 ετώναναφέρουν συχνά χαμηλή λίμπιντο. Επιπρόσθετα, 1 στις 3 γυναίκες αναφέρει χαμηλή ή καθόλου σεξουαλική επιθυμία.

Το 2010, ο ιατρός Ο Yumin, επικεφαλής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στη Σαγκάη, συζήτησε την ικανότητα που έχουν τα μανιτάρια Reishi να βοηθούν στην αύξηση της λίμπιντο.Πιστεύει ότι οι νεφροί είναι το πρωταρχικό σημείο για την αύξηση του πάθους και της επιθυμίας και μέσω της υγιεινής διατροφής, μπορούμε με φυσικό τρόπο να αυξήσουμε τις σεξουαλικές ορμές. Το μανιτάρι Reishi έχει χαρακτηριστεί ως «μαγικό μανιτάρι για τα νεφρά» και μέσω της ικανότητάς του να βελτιώνει την κυκλοφορίατου αίματος, να αποτοξινώνει τον οργανισμού και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει τη δυνατότητανα καθαρίζει τα νεφρά και να αυξάνει τη λίμπιντο και τη γονιμότητα.